Ik wil wat met jou delen.. Iets wat ik recent gelezen heb.

Het gaat om een aantal manieren – gewoontes – die ervoor zorgen dat je bereiken gaat wat JIJ bereiken wil.

Wil jij weten hoe je ALLES kan bereiken wat je wil?
Natuurlijk!

Ok ok ik hoor je al kritisch denken .. Laura, álles?
Kijk, ik ga er vanuit dat we geen gekke dingen gaan bedenken zoals 10 keer naar de maan vliegen. Ofzo ..

Maar een succesvol leven, wat dat voor jou ook betekent, DAT kan OOK JIJ bereiken.

Het boek van Tony Robbins

Ik las afgelopen week een boek van Tony Robbins.
Een Amerikaan die de levens van miljoenen mensen heeft veranderd. En ik overdrijf niet ..

Hij raakte al jong gefascineerd door deze vraag:
Waarom bereikt de ene mens wél en de andere niet wat hij of zij graag wil?
Waarom wordt de ene mens die tegenslag na tegenslag op zijn pad krijgt wel wereldkampioen en de ander met ogenschijnlijk veel betere kansen niet?

Deze Tony coacht wereldleiders en topsporters, reist de wereld over om te delen wat hij heeft geleerd: succes is een keuze. Een cliché? Ja. De waarheid? Absoluut!

Niemand heeft een glazen bol en het mooie is, die heb je ook niet nodig.
Hij stelt, “success leaves clues” ofwel, succes laat sporen achter.

Het verschil tussen mensen die resultaten bereiken en degenen die dat niet doen, blijkt GEEN TOEVALLIGHEID, zo ontdekte hij.
Iedere succesvolle man of vrouw die hij bestudeerde, volgt consistente logische patronen.
En die patronen – die kenmerken – ga ik je hieronder vertellen!

Boek Tony Robbins

Kenmerk 1 = PASSIE

Iedere succesvolle persoon die hij bestudeerde hadden een reden, een groot doel wat hij of zij nastreefde. Een hele duidelijke waarom.
Het is de brandstof om te blijven gaan. Als een piranha beten en bijten succesvolle mensen zich vast in dat wat ze willen bereiken.
Stel jezelf deze vragen:
WAT wil je bereiken?
HOE GRAAG wil je dat bereiken?
WAAROM wil je dat bereiken?

Kenmerk 2 = OVERTUIGING

Het grootste verschil tussen mensen die hun doelen halen en zij die dat niet doen, zijn de overtuigingen die ze hebben. Het is de innerlijke stem die je vertelt wat je wel of niet kan, over wie je wel of niet bent.
Maak eens een lijstje met je 5 positieve en 5 negatieve overtuigingen.
Die negatieve overtuigingen belemmeren je mogelijk in het bereiken van wat je wil.

Kenmerk 3 = STRATEGIE

Een strategie is simpelweg een uitgestippeld pad om je doelen te bereiken. Het is de weg van a naar b en die weg is een combinatie van kennis, middelen en veelal hard werken. Ambitie alleen is niet genoeg, talent ook niet. Denk maar aan sporters. Met ambitie en talent zijn ze er nog lang niet, ze moeten volgens een plan trainen, niet zomaar een plan, maar een weloverwogen samengesteld plan op basis van kennis, middelen en heel hard werken.

Kenmerk 4 = HELDERE WAARDEN

Weet jij wat je waarden zijn? Succesvolle mensen leven heel bewust en weten precies welke kernwaarden belangrijk voor hen zijn. Natuurlijk, iedereen vindt eerlijkheid belangrijk .. alhoewel .. BIJNA iedereen .. maar sta je er iedere keer bij stil als er iets belangrijks gebeurt? Het zijn je vaak onbewuste overtuigingen over goed en kwaad die jouw waarden vertegenwoordigen.
Ook hier kan je een lijstje maken van 5 van jouw belangrijkste waarden. Bedenk vervolgens één of meerdere situaties waarin de dingen niet lekker gingen, welke rol hadden je waarden daarin? Was je trouw aan je waarden?

Kenmerk 5 = ENERGIE

Om hard te werken heb je energie nodig. Klinkt het als een open deur? Is het ook .. en zoals dat gaat met open deuren, ze zijn altijd zo waar.
Het gaat hier om fysieke, intellectuele en spirituele energie. Goed voor je lichaam zorgen, maar ook je geest voeden met nieuwe informatie.
Loskoppelen van wat je doet, af en toe even wat afstand nemen, is goed voor rust. De boog kan niet altijd gespannen zijn.
Lezen is een energiebron en kan op vele manieren werken. Een mooie roman voor de ontspanning of een business boek om iets te leren. Allebei voeden ze je intellectuele energie.
Dat je gezond moet drinken, eten en voldoende moet slapen, die wist je al ..

Energie

Kenmerk 6 = VERMOGEN OM RELATIES AAN TE GAAN

Vrijwel alle succesvolle mensen hebben de vaardigheid om relaties aan te gaan en rapport op te bouwen met anderen. Met mensen met een andere achtergrond bijvoorbeeld.
Niemand bereikt de top alleen. Weer die topsporter. Die heeft niet alleen een coach maar een heel team om zich heen dat hem of haar ondersteunt. Ook de meester zelf; hij is open over zijn eigen pad naar succes en vertelt dat hij nog steeds zelf ook coaches om zich heen heeft. Omdat het leven niet bedoeld is om alles zelf te doen EN je veel beter af bent door het samen te doen.

Kenmerk 7 = COMMUNICATIEF MEESTERSCHAP

De absolute essentie van alles wat hierboven staat.
Het gaat hier om de communicatie met jezelf. Je interne communicatie en je externe communicatie.
Interne communicatie gaat om die overtuigingen, het jezelf vertellen wat je wel en niet kan. Weet je, wat je jezelf ook vertelt, je krijgt altijd gelijk. Dan kan je jezelf maar beter een positieve boodschap brengen!
Externe communicatie gaat bijvoorbeeld over je houding, je stemgebruik. Kijk nog even naar de video van vrijdag 8 april – daarin zit een voorbeeld van externe communicatie over hardlopen. Ik denk duidelijk genoeg 😉

Toen ik bovenstaande las afgelopen week kreeg ik al energie van het lezen ervan.
Ik ben ook die lijstjes gaan maken. Want daarin zit ook een crux dus he, niet alleen tot je nemen maar ACTIEF doen. Niet doen in je hoofd, maar doen met alles wat je in je hebt.

Succes is voor de doeners, die tegeltjeswijsheid ken je wel. En je weet ook hoe het zit met die tegeltjes … ze zijn een beetje cliché en ze zijn waar!

PS Heb je het e-book over Funnel Marketing al? Funnels worden snel populair in Nederland en in dit gratis boek leer je er alles over!

E-Book

 

 

 

Published On: juli 14th, 2021 / Categories: Prepare /