Social media in 2021, het heeft meer waarde dan ooit. We scrollen allemaal wat af, en dat betekent dat jouw buyer persona dit ook doet! Wat zijn dé social media trends in 2021. Waar moet jij echt op inspelen? Wij brengen jou op de hoogte.

Ik ga jou vertellen:

Wat de trends zijn..

en..

Waarom dit voor jou het moment is om hierop in te spelen…

Trend 1: De app die draait om audio: Clubhouse

Heb jij al eens een kamer gehost op Clubhouse? De nieuwste social media van dit moment? De app is gebaseerd op audio, op het gesprek aangaan. De app werkt op basis van uitnodigingen en wekt daardoor schaarste op onder de gebruikers. Zonder uitnodiging kun jij geen gebruik maken van Clubhouse. Maar.. dat betekent dat jij juist heel graag die uitnodiging wil.

Het digitale clubhouse, vol kamers, is de plek waarin gesprekken kunnen worden gevoerd. Informele gesprekken, informatieve gesprekken. Jij als ondernemer, kan direct communiceren met jouw klanten. Hoe fijn is dat? Direct contact met je klanten. Vragen stellen aan jouw buyer persona. Input krijgen van jouw klanten. Veel andere social media zijn hier niet geschikt voor. Het enige nadeel? De moderatie van audio is moeilijker te realiseren. We hebben het hier immers over live-gesprekken. Maar… ze werken er hard aan om dit te verbeteren.

Clubhouse

Trend 2: Privacy: de gebruiker heeft het in de hand

We zitten op een omslagpunt betreft privacy. Waarom? De gebruiker krijgt steeds meer controle over hun eigen privacy. Alle social media platformen zijn druk bezig met het aanscherpen van hun privacy beleid. Zodat het past binnen de normen en waarden van de huidige doelgroep. Heb jij wel eens gedacht, om te stoppen met social media? Omdat ze heel veel van je weten en je dit heel vervelend vind? Dit is precies de reden dat de gebruiker de controle over privacy in handen krijgt. De gebruiker bepaald: willen ze hun interesses openbaar maken, om gebruik te maken van Facebook? In 2021 borrelt dit alleen maar verder.

Trend 3: Gebruik van social media blijft stijgen

Laten we even eerlijk zijn. De pandemie begon… ben je meer, of minder social media gaan gebruiken? De kans is heeel erg groot dat je nu meer antwoord. En dat vinden we niet gek. Doordat we allemaal massaal thuis zitten, grijpen we naar social media. We gaan de mogelijkheden van social media verder ontdekken en verbinden online met elkaar, in plaats van offline. Dit is voor jou als organisatie dé kans om jouw doelgroep online te bereiken. Bijna alle doelgroepen zijn social media gaan gebruiken. We willen ondanks de pandemie in verbinding met elkaar blijven. Zorg er dus ook voor dat jouw bedrijf altijd aanwezig is op social media.

Trend 4: Dagelijks gebruikt van platformen groeit fors

Dus.. we zijn allemaal social media meer gaan gebruiken? Blijkt dat ook ergens uit? Op welke platformen moet ik aanwezig zijn dan? Geen stress, wij helpen je. Uit het onderzoek van Newcom blijkt dat het dagelijks gebruik van social media gegroeid is. Voornamelijk op Whatsapp, YouTube en LinkedIn is dit flink gegroeid. Bijna elk jaar wordt er gezegd: maak video’s voor jouw bedrijf! Uit het dagelijkse gebruik van YouTube blijkt maar weer hoe belangrijk videocontent is. Laat deze kans niet liggen. Ik snap heel goed dat het eng is om voor de camera te moeten staan. Maar ook ik, was er zomaar aan gewend na het een paar keer gewoon gedaan te hebben. Het tweede platform wat opvallend goed groeit? LinkedIn. Niet alleen onze persoonlijke connecties gaan via social media, ook onze zakelijke connecties proberen we te onderhouden. Daarnaast gaat LinkedIn steeds minder over wat jouw bedrijf heeft behaald, maar over wat jouw bedrijf voor je klanten kan doen. Ook steeds meer persoonlijke anekdotes worden gewaardeerd op LinkedIn.

Newcom

Trend 5: Zichtbaarheid op social media is belangrijker dan ooit

Uit de vorige trends had je het misschien al geraden… Maar we noemen het toch even extra. Want ook jij, ook jouw bedrijf, kan een groot deel van zijn doelen bereiken door zichtbaar te zijn op social media. Sterker nog.. Het is belangrijker dan ooit. Weet je wel, dat ene social media kanaal waarvan je niet weet of hij geschikt is voor jouw bedrijf? Of het nou TikTok of Instagram is in jouw geval, waag de gok. Maak content voor deze kanalen en monitor of het voor jou nut heeft. Hoe mooi zou het zijn als meer mensen door het inzetten van nieuwe kanalen, in contact komen met jouw merk? Dat ze zien hoe waardevol jouw merk is voor hen?

Om een lang verhaal kort te maken, social media is belangrijk. Belangrijker dan ooit. Wij snappen dat het lastig kan zijn om te beginnen met alle social media platformen, het maken van content. Maar… het is écht niet zo ingewikkeld als je denkt.. Met onze marketing en sales map, zorg jij voor een online aanwezigheid. Wij helpen jou op weg.

Marketing map

Heb jij een brandende vraag voor ons? Of gewoon een vraag ;). Stel hem in onze Facebook groep. Helpen, dat doen we graag.

 

 

Published On: maart 17th, 2021 / Categories: Attract /